Kabar 2011.05.15. 23:46

A KDNP és a számok

Megjelent  a Népszabadságban egy hír, amely szerint a választó korú népesség valamivel több, mint 1%-a párttag. A cikk felsorolja  a tagdíjak mértékét, a taglétszámot és a beérkezett tagdíjbevételeket. Arra gondoltam, utánaszámolok egy kicsit a dolognak.és a tagdíjbevételek alapján megnézem, vajon stimmelnek-e a taglétszámról közölt adatok. Sajnos az eredeti MTI felmérést nem sikerült megtalálnom, így néhol csak azt számolhattam ki, hogy egy tagnak reális mértékű tagdíjat kellett-e fizetnie, de azért egy érdekességre bukkantam. Illetve kettőre.

Az első, hogy a bevallott adatok körülbelül reálisnak tűnnek. A második az egyetlen kivétel. A KDNP-nek meglehetősen sikerült elszámolnia magát. A párt által szolgáltatott adat szerint papíron 15500 tagja van, közülük 8100 aktív. Nos, évi összesen hatmillió a tagdíjbevétel, havi 300 Ft-os (évi 3600) tagdíj mellett ez azt jelenti, hogy mindössze 1667 tag fizetett tagdíjat.

Az eltérést háromféleképpen magyarázhatjuk meg. A) Legkeresztényibb pártunk nem tud számolni. B) Megpróbálta kicsit kozmetikázni a helyzetét. C) A párt tagjai nem tesznek eleget keresztényi vállalásaiknak.

Ismerve kisebbik kormányzó pártunk erkölcsösségét és sziklaszilárd keresztény elköteleződését a B és C verziót nyugodtan elvethetjük. Marad az A) verzió..azaz a KDNP egyszerűen hülye.

Na jó.. Valójában úgy gondolom, a KDNP nem csak hülye, de még hazudik is. Sajnos az, hogy nem frissíti a tagnyilvántartást, nem jöhet szóba, hiszen a 8100 aktív tag szerintük részt vesz a taggyűlések legalább felén. Ha ez a 8100 tag fizetne tagdíjat, akkor majdnem 26 millió Ft-nyi bevételt kellene termelnie a pártnak ebből a forrásból. De legalább az, hogy a taglétszámot kozmetikáznák, annyiban megnyugtató, hogy a néppel való kapcsolat látszata még valamennyire fontosnak mutatkozik.

süti beállítások módosítása