Kabar 2010.02.19. 10:51

A koli

Ma előkészültem a félévre és felragasztgattam a héber-magyar billentyűzetemet a laptopra. Nagyon szép rikító sárgászöld-narancs színű. A kézügyességem is a régi, azaz kicsit csálé lett. De rá van írva a csomagolásra, hogy kevésbé fogja fárasztani a szemem és ez könnyen lehet, hogy így is lesz.

A suli kicsit érdekesen áll a külföldi diákokhoz. Mi lakunk a legújabb építésű kollégiumban és elég jó szobákban. Az Ma-Phd hallgatók 2-4 szobás apartmanokban lakhatnak, a BA hallgatók 5 szobásban. Minden apartmannak van fürdőszobája, konyhája, és egy közös helyisége. még egy kis erkélyünk is van, bár az ún. Diákfalu falára nézL

A netért viszont külön fizetni kell, kb. havi 5000 Ft-nak megfelelő összeget, és ez sem wifi, hanem a szobából elérhető kábeles net. A sportlétesítményben való sportolás megint csak plusz pénzbe kerül – bár elvben van valami „activity points package” a programunkban, azaz bizonyos szabadidős tevékenységeket igénybe tudunk venni, de ennek még utána kell néznem. (Az egyes kirándulásokat, sportolási lehetőséget stb. pontokért osztogatják, pontokat meg vásárolni lehet). Szóval, kicsit lehúzás szaga van a dolognak. Nem is nagyon rejtegetik, a szerződésünk elején rajta van a szoba ára: 1350 sékel. Ehhez képest én kb. 1800-2000-et fizetek, az egységárat a külföldiek számára.

Sajnálatos mód eléggé el vagyunk különítve az itteniektől.  Bár nem teljesen, tegnap segítettem egy lánynak a lépcsőn felvinni a cuccát. Megkérdeztem hova valósi, először csak annyit mondott, Északra.. Aztán kiderült, hogy názáreti. Gondolom palesztin. A palesztin hatóság területe külföldnek számít, az ott élők nem izraeli állampolgárok. Jó kérdés, hogy mi van a telepekkel. Tel Avivból Jeruzsálembe jövet egyébként átjöttünk a Palesztin Hatóság területén, egy-egy katonai bódé jelezte a „határt”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr881772705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása