A Fejér Megyei Jobbik elnöke nyílt levelet intézett Mór polgármesteréhez, amely szerint üdvözlendő ugyan, hogy "Mór kulturális-történelmi téren maradandót akar alkotni, és egy első osztályú műalkotás-szobor felavatásával igyekszik Mór, Fejér megye és a magyar nemzet történelmi értékeit kihangsúlyozni, maradandóvá tenni." ráadásul a megbízást egy magyar művész kapja, ám az mégiscsak hallatlan, hogy a szobor majd Wekerlét ábrázolja, akinek élete Árgyelán szerint azért nem teljesen makulátlan. (szabadkőművesség, magyar- és keresztényellenesség, Trianon előidézéséhez való hozzájárulás a bűnlajstrom). 

Nos, a nagyvonalú politikus ahelyett, hogy mérlegelni kezdené a bűnöket és jótetteket, inkább a polgármester figyelmébe ajánl olyanokat, "aki előtt minden magyar meghajtja a fejét, nem csak egy réteg, és akinek méltó módon viselhetné a nevét emlékév, emlékhely, illetve aki megérdemelne egy szobrot Móron". 

Nos, csak üdvözölni lehet, hogy a Jobbik egy ezúttal a teljesítmény alapján ítél, hiszen a makulátlanok között szerepel az osztrák származású nemes, Lamberg Ferenc Fülöp, aki az 1848-49-es szabadságharcban játszott jelentős szerepet és a Magyar Zsidó Lexikonban is szereplő - következésképpen zsidó származású  - Radó (született Roder) Antal, irodalomtörténész, költő és műfordító. 

Remélem, a polgármester megfogadja Árgyelán Úr tanácsát és legalább egy utcát elneveznek mindkettejükről, és a névadási ceremóniára a Jobbik Fejér megyei szervezetét is meginvitálják.

 

süti beállítások módosítása