Nos, a Szobor az elmúlt 124 év alatt kétségkívül az amerikai identitás egyik fontos elemének szimbólumává vált. Az egyén szabadsága ma is rendkívül fontos - egyébként ez áll egyébként az egészségügyi reformról folyó viták hátterében is.

Persze hogy arról, Amerika mindig is a szabadság földje volt, nekünk, tudatlan turistáknak kétségünk se legyen, a kompra szállás előtt két tábla fogadja az érkezőt.

   

 

 

 

 

 

  A két táblához több, mint egy óra sorbanállás, két sor (egy a jegyekért, egy pedig a szigetre vivő komphoz) megjárása után, és a reptereken szokásos biztonsági ellenőrzésen keresztül vezet az út. A Szabadság sorát természetesen egyszerű fém kerítés – na meg a benső fegyelem - szegélyezi.

 

 

              

 

 

 

Folytatjuk Ellis Islanddel és a bevándorlókkal, hamarosan.. (Utána meg Holocaust topic, hogy ezen is túlessünk..) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr191653225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzi 2010.01.10. 15:47:32

Szabadság, te szülj nekem rendet! VAGY Rend, te szülj nekem szabadságot! A végeredmény lehet hasonló, de azért a kettő nem ugyanaz.

Kabar 2010.01.13. 02:18:07

Érdekss módon a Szabadság Szobornak semmi köze a lázadáshoz. Mert azt hiszi, hogy egy örökké szabad világ partjain áll (1886-ban 21 éves ekkor a rabszolgafelszabadításról szóló törvény).
Mondjuk a tankos, beszólós, hányós lázadós meg elkényeztetett milliomosgyerekek, meg hétvégi punkok stílusa manapság:)

Az USA-nál nehéz eldönteni melyik szülte melyiket. Legalábbis északon nehéz elvitatni a kezdettől fogva nagymértékű szabadságot. A kezdeti puritán fegyelmezettséget és rendezettséget - ami legalábbis északon jellemző lehetett - szerintem nem tekinthetjük szabadsághiányos állapotnak.Aztán ahogy a népsűrűség növekszik, nyilván egyre erősebb külső szabályozók is kellettek.
süti beállítások módosítása