Kabar 2011.01.23. 12:03

Bayer és Európa

Bayer Zsolti az európai hagyomány végét vizionálja abból, hogy az Európa naptárból kifelejtették a keresztény-keresztyén ünnepeket, ellentétben a muszlim, zsidó stb. vallási ünnepekkel. 

Ez valóban hiba. Az Európai Bizottság elnézést is kért érte, és azt ígéri megteszi a szükséges lépéseket, korrekciót.

Ugyanakkor, ha Zsoltunk elolvasta volna legalább azt, hogy a naptár hogyan készült, kiderülne, hogy a lapok alján különböző jegyzetekben  - és nem feltétlenül szisztematikusan - közölnek kulturális, történelmi stb. megjegyzéseket, Azaz nem feltétlenül úgy kell elképzelni a naptárat, hogy a Ramadan napjai nagy piros betűkkel vannak jelezve, vagy bekarikázva, hanem feltehetően megjegyzésként ott lehet a lap alján, hogy az ma kezdődik, végződik stb. (Nem láttam a naptárat, de én így értettem a leírásból. Ha alkalmam lesz rá megnézem, vagy ha valakinek van és tévedek akkor jelezze.)

Másrészt, azt írja, hogy ez már nem is tudatos cselekedet volt, nem az összeesküvés része, hanem odáig jutottunk, hogy az európai hagyományt elfelejtettük. Ebből is látszik, hogy Zsoltunk még nem nagyon csinálhatott semmit, mert akkor tudná, hogy ilyen hibák márpedig előfordulnak. Akkor is, ha a naptárkészítők 95%-a a keresztény ünnepeket üli meg. 

Egyébként pedig innét üzenem Zsoltnak: annyira felejtettük el az európai keresztény hagyományt, hogy a Karácsony, Húsvét, Vízkereszt, Advent, Pünkösd időpontját még én is tudom. Pedig én csak egy ateista, baloldali, emberi jogokat szajkózó zsidó vagyok, akinek az őseit szerinte valahol, valamikor ki kellett volna nyírni (ha jól értem korábbi írásainak némelyikét). De ha el is felejteném, nem tudom feltűnt-e neki, hogy nálunk nem a Pészach első napja, hanem Húsvét Hétfő munkaszüneti nap. Ha meg nem kell iskolába menni, az elég jó emlékeztető a diákoknak is. 

Arról nem is szólva, hogy az európai hagyománynak olyan részei is vannak, amiket ő nemhogy elfelejtett, de úgy tűnik, meg sem tanult soha. Pedig rendes, jobboldali, keresztény, ízig-vérig magyar úriemberről van szó. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr332606865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire is kell a médiatörvény, ha Bayert engedik? 2011.01.23. 14:10:57

A Fidesz nyugat felé többször úgy próbálja eladni a médiatörvény szigorát, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus megfékezésére kell:Martonyi János: "a médiatörvény az emberi méltóságot veszi védelmébe, illetve elítéli a gyűlöletpropagandát, a r...

Trackback: Önmagad karikatúrája vagy, Bayer Zsolt 2011.01.23. 13:55:52

 Kinek mi jut eszébe Bayer Zsolt Madách-díjáról?  Az ember tragédiája   Színházi kritika a "Faji Tárgyilagos" egykorú számából.   Irta: Faj Lehel, két változatban   ELSŐ VÁLTOZAT (A szerkesztőt tévesen úgy informáltá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csuvel 2011.01.23. 16:35:14

@Kabar: Abban egyetértek veled, hogy embereket vallásuk szerint megkülönböztetni taplóság. De akkor az ég szerelmére, ne hangsúlyozd itt ki, hogy Zsidó létedre...

Kabar 2011.01.23. 16:39:08

Csuvel, Bayer miért hangsúlyozza ki, hogy Ő keresztény, vagy magyar? Az rendben van?
Egyébként ez egy retorikai fogás, és még egyszer mondom, ahhoz képest van értelme, ahogy és amiről Bayer ír, nem csak ebben, hanem más cikkeiben is.

A vallásom amúgy inkább az ateizmus (azzal nincs baj, hogy azt kihangsúlyoztam?), a származásom a zsidó.

Cselo 2011.01.23. 16:41:59

Akkor, amikor az EU urai mindent megtesznek azért, hogy Európa keresztény gyökerei ne szerepelhessenek egyetlen EU-s dokumentumban sem, akkor Bayernak teljesen igaza van. Akik a keresztény múltunkat ki akarják radírozni, azok az igazi bűnösök, akár véletlenül, akár előre eltervezetten, tudatosan (összeesküvés keretében???) tették.
Ezért a poszt írója jobban tette volna, ha csöndben maradt volna! Ő, mint zsidó a legteljesebb mértékben fel lenne háborodva, ha hasonló "feledékenység" sújtaná a zsidóságot. Most "csak" keresztényeket sértettek meg, ez nem számít -szerinte! Tipikus, kettős mérce, ami miatt sokan nem szeretik a cionistákat. Én sem!

Kabar 2011.01.23. 16:44:09

@hosiminy: Bayer szerint a kereszténység az európai. A többi nem. Minden más veszélyes az általa európainak tartottra. Akkor pedig helyénvaló annak említésre, hogy azzal, amit ő hiányol még egy nem keresztény is tisztában van, annak cáfolatául, hogy a keresztény hagyomány eltűnni látszik.

A zsidó Bayer számára kitüntetett kategória, így azt hiszem, egy zsidó ismeretei még többet nyomnak a latban. De ez már csak retorika..

Kabar 2011.01.23. 16:45:15

@Cselo: Zsidó és cionista nem ugyanaz.

Cselo 2011.01.23. 16:45:46

Kösz, tisztában vagyok vele, nem vagyok bunkó!

Cselo 2011.01.23. 16:48:50

@misiapu71: Bayer Zsolt kiemelkedő műveltségű és retorikai képességű író,gondolkodó, igazi magyar ember, aki szóvá teszi a magyarokat és a keresztényeket érő kirekesztést.

tanti-mama-lu'-Nelutzu · http://fingdex.blogspot.com/ 2011.01.23. 16:49:10

Ahogy mar hangsúlyoztam, román nemzetiségű vagyok nem magyar. De Bayer Zsoltnak ebben igaza van. Az összes faluszom ki van ezektől a kreténektől. Vazzeg az egyház és az állam szétválasztassa címszó alatt ezek gazemberek idegen vallást akarnak rám erőltetni. S ezeknek a gazembereknek vannak rajongóik is. Futu-va neamu` si familia de cretini si imbecili, cosmopoliti si pupincuristi. Jos labele jegoase de pe Europa.

Cselo 2011.01.23. 16:52:20

@tanti-mama-lu'-Nelutzu: Ezért szoktam én azt mondani, hogy itt Európa közepén, a posztszocialista országok testvér népeinek össze kell fogni. Magyarnak, románnak, szerbnek, horvátnak, szlováknak, lengyelnek egy az érdeke és csak összefogva képesek az EU vezető hatalmaival szemben érvényesíteni az érdekeiket.

Rá Dios 2011.01.23. 16:54:21

@Cselo:
Majdnem egyetértek. A különbség annyi, hogy szerintem az EU által (is) kell érvényesülnünk.

Rá Dios 2011.01.23. 16:55:45

Kereszténynek lenni, keresztényként viselkedni és kereszténynek mutatkozni három különböző dolog.
B.Zs. vajon melyik?

misiapu71 2011.01.23. 16:57:23

@Cselo: nem nagyon értem mit eszel rajta de a te dolgod ettől függetlenül tartom zsóti ostoba elmebeteg balfasz ha a médiatörvény azt a célt szolgálná amivel el akarják adni a magyar népnek ő lenne az első akit börtönbe kéne zárni

Cselo 2011.01.23. 17:00:18

@Rá Dios: miért is lenne három különböző dolog? Aki igazi keresztény, az természeténél fogva keresztényként viselkedik, és nem kell neki mutatkoznia sem, mert nincs miért.
Bayer sem mutatkozik, hanem véleményt mond. Kimondja azt, hogy nem ért egyet a keresztény Európában a keresztények hátrányos megkülönböztetésével. Nagyon helyen mondta ki. Végre ideje, hogy felemeljük a szavunkat!

Éhesló 2011.01.23. 17:00:27

@Rá Dios: bármelyik szerepben különb és hitelesebb, mint az ejrópaji vízfej és lelkes rajongótáboruk....

Cselo 2011.01.23. 17:02:28

@misiapu71: Bayer kivételes műveltségű, rendkívüli intelligenciával rendelkező ember, akinek van bátorsága kimondani az igazságot. Lehet, hogy ez egyeseknek nem tetszik, ez legyen az ő bajuk.

misiapu71 2011.01.23. 17:06:43

zsóti intelligenciája egy marék lepkéjével egyenlő részemről lezártam az ügyet mentem

tanti-mama-lu'-Nelutzu · http://fingdex.blogspot.com/ 2011.01.23. 17:08:24

@Kabar: Miért hangsúlyozza Bayer hogy magyar és keresztény? Azert mert nem Pakistanban vagyunk s nem is Japánban hanem egy keresztény földrészen, kereszteny orszagban. Rómán nemzetiségű lévén szlovák és szerb barátokkal egy rögtönzött közvélemény kutatas utan ki merem mondani hogy Romániaban, Szerbiában vagy akár Szlovákiában csak a kérdessél kihúznád a gyufát? Hogy miért mert azok akik mást vallást, identitást vagy származást hangsúlyozz a többség karara teszi ezt. Képzeld cégvezető vagyok s minden évben Karácsonykor visszaküldöm a "heiholidejzeket" s boldog ünnepeket kívánó udv.lapokat azzal a megjegyzéssel, hogy ha mar egy keresztény országban nem említik a Karácsonyt hogy ne bántsák meg az arabokat, hindukat, kínaiakat, zsidókat etc. akkor nekem vagy románul írjak vagy nem. Ha többi vallási kisebbségben lévőnek joguk van megsértődni a Karácsony szót hallatán nekem is jogom van megsértődni a magyar szó hallatán. Abszurd? Igen. Mindazonáltal "De jure" igazam van! Neked azért az anyanyelved valószínűleg magyar. Jól esik majd ha kapsz tőlem ilyen kérést?

Farkos Tsapó Gyurka 2011.01.23. 17:10:00

A talpa alatt fütyüljön a szél.

velorex-vezető 2011.01.23. 17:17:04

Én is fel vagyok háborodva naptár miatt.
Nem tartalmaz csak 25db Holocaust emléknapot. És a többivel mi lesz? Nem lesz ez így jó!

Elie Vizel bácsi

Mensikov 2011.01.23. 17:24:15

Nahát, annyi kézen át megy egy naptár és a végén derül ki hogy épp a keresztény ünnepek maradnak ki? Gondolom az illetőt jól seggenrúgják mint Franciaországot a strassbourgi hörcsögök miatt.

puffatag 2011.01.23. 17:24:57

a keresztény szó hangsúlyozása ma nem aktuális, nyilván a legtöbben keresztények vagyunk európában.... megfigyelhető, hogy aki kereszténységét hangsúlyozza rendszeresen, előbb-utóbb antiszemita kijelentéseket is tesz.... a horthy-kurzus például állandóan hangoztatta keresztény mivoltát és ezzel együtt meggyőződéses antiszemitizmusát is...

Cselo 2011.01.23. 17:29:31

@puffatag: Ön súlyos tévedésben van. A kereszténység hangsúlyozása igenis éppen most nagyon aktuális, akkor, amikor a multikulturalizmus jegyében, nap, mint nap tanúi lehetünk a keresztények hátrányos megkülönböztetésének,a keresztény múlt eltagadásának, a keresztény értékrend sárba tiprásának. Azt pedig, hogy a ki keresztény lenne, az antiszemita, keresztény emberként kikérem magamnak!

csi szi 2011.01.23. 17:33:32

Bayer Zsolt cikkei Horthyról és a kirúgott SZDSZ-es rádiósokról a Népszabadságban:
preview.tinyurl.com/62w4snh

puffatag 2011.01.23. 17:33:42

@Cselo: európában nem üldözik a keresztényeket, ne keverj ide más kontinenseket... nyugodj le, hoffman rózsi néni kedvedre fog tenni, érettségitétel lesz a nyereg alatt puhított hús és a rovásírás (mert fogadok, az is kedvedre való, hiába volt a kereszténység előtt)

Bankizsidó 2011.01.23. 17:41:06

@Balangó: "Te - a cikkíróval együtt - magadra vetted a vádakat.
Ezt vehetem a freudi tudatalattid megnyilvánulásának? "

Azt hiszem, valamit félreértesz. Nem érzem vádnak, sőt, inkább elismerésnek. Egyedül abban tévedsz, hogy ez tudatalatti, mert nem, ez tudatos!
Tudod, megéthetnél minket néha... Elfáradtam. No ne a világhatalom átvételében, abban kitartó és következetes a mozgalom. A rejtőzködésben.

Unom már, hogy mindig ás aratja le a sikereket, így nyíltan kiállok, és elmondom: igen, mindent mi irányítunk. A Fideszt is és az MSZP-t is.

A konzervatív és a liberális oldalt is. A jobboldalt és a baloldalt egyaránt. A pénzt és a szegénységet, a szabad sajtót és kontrolláltat, a demokráciákat és diktatúrákat, az iszlámot és a kereszténységet.

MINDENT!

Gondolod hogy a kuruc.info nem a mi művünk? Hát normális ember lejáratná a nemzeti mozgalmat egy olyan oldallal mint a kuruc.info? Nem! Az azért lett gründolva hogy belűlről eméssze, nevetségessé tegye, bohócoknak láttassa a mélymagyarokat.

Megérthetnél minket néha, fárasztó ez a feladat... Reggel kitalálni az árfolyamokat, megszervezni a médiattakot, irányítani a sajtót. Az a sok telefon a döntéshozóknak, az a sok pénz amit minden nap át kell számolni..!
Ez mind felelősségteljes, egész embet kívánó feladat...

Bundili 2011.01.23. 17:41:28

Hát tényleg felháborító, hogy pont a keresztény ünnepeket hagyják ki a naptárból. Amikor meghallottam, nem is akartam elhinni, hogy már itt tartunk! Bayer legalább megmondta, mindenkinek meg kell mondani!!!!

Vélemény1 2011.01.23. 17:48:05

Mint gyakorló katolikus keresztény (és egyébként jobboldali), annyit szeretnék megjegyezni, hogy Bayer Zsolt gondolkodása fényévekre van a jézusi tanítástól. Szomorú, hogy gyakran ezzel azonosítanak minket, keresztényeket és jobboldaliakat.

Ezzel együtt az is szomorú, hogy Európa tényleg elveszti a keresztény gyökereit.

hiénaf1 2011.01.23. 17:50:19

@puffatag:
Azért azt szögezzük le, hogy a többség nem azért zsidózik, mert keresztény. Alig van már aki rendszeresen jár istentiszteletre, stb. Ettől még magamévá tehetem és élhetek aszerint az értékrend szerint amire a vallásom tanít, csak ugye ez az az értékrend amit úton útfélen megmocskol , haszontalannak tart elsősorban a médián keresztül az uralkodó neolibsi hatalom. Persze emellett minden ami kisebbség, az érték, tiszteljük, pozitívan diszkrimináljuk, nyaljuk ki a seggüket, kárpótoljuk, segélyezzük. Elég volt!

Az összes egyházat fel kéne számolni, mert felesleges csap Isten /az ember lelkiismerete (ki minek nevezi) között, hatalmas vagyonnal és befolyással felruházva. Ugyan ezeket a tanításokat iskolai óra keretében is le lehetne adni, talán valami ráragad a többségre.

csi szi 2011.01.23. 17:51:12

Bayer Zsolt Népszabadság 1994.június 1.:

"Rögeszmémmé vált, hogy a most leköszönő koalíció Horthy újratemetésekor vesztett el végképp mindent.

Mert ugyan magára haragította a társadalom majd minden szeletét, mert nyelvhasználatában és hatalmi külsőségeiben úgy tett, mintha nem történt volna meg Magyarországon egyfajta társadalmi modernizáció, s mind a mai napig ismeretlen fogalom lenne a társadalmi mobilitás, mert nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy átestünk már egy kívánatos és egészséges szekularizáción, így pedig az autópályák felszentelése nem egyéb közröhejnél – tényleg, ne csináljunk Krisztusból bohócot! -, de ezek „apróságok”. Kenderesen veszett el végképp minden. A kormányzó sírjánál nyilvánult meg az új hatalmi elit azon szándéka, hogy az elmúlt negyven évet zárójelbe téve, Kádár diktatúráját Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszerével „haladja meg”.

Ezt nem lehetet beadni hajdani hárommillió zsellérnek, cselédnek, s az ő utódaiknak

Ráadásul a kakastollas csendőrkalaphoz szűrt, lajbit öltöttek, „népben-nemzetben” gondolkoztak, vidék- meg kert-Magyarországról beszélek és megvetették a züllött, a liberális városlakókat.

Úgy tűnik, Horthy sírja mellől nehéz üzenni a népnek.

Úgy tűnik, a Puszták Népe gyökértelen, identitás nélküli embereket látott tolongani a sír körül.

A Magyar Demokrata Fórum négy választókörzetben tudott győzni. Az I. II. XI. és XII. kerületben. Egyszerűbben a Várban, a Rózsadombon, a Gellérthegyen és a legelegánsabb budai zöldövezetben.

Ezt lehetetlen nem észrevenni. És nagyon nehéz erről sértés nélkül bármit mondani. De az okokat mindenképpen meg kell vizsgálni. Egy alapos szociológiai felmérés szükségeltetik a négy kerület lakosságáról. Azt hiszen, igen tanulságos lesz. Mint ahogy az is, vajon az „urbánus”, a „Nagykörúton belüli” SZDSZ miképpen tudott minden fővárosi kerületben veszíteni, s vidéken nyerni.

Addig is, amíg a felmérések elkészülnek kimondhatjuk, hogy „kert-Magyarország” odafenn van a Rózsadombon. Kicsi kert, de legalább művelt.

Hogy is hívták régen? Káderdűlő…

Ha igaz, akkor ott lakik a keresztény-nemzeti újpolgárság.

Ennyit egyelőre az MDF társadalmi bázisáról."

INSIDER 2011.01.23. 17:54:57

Nem vagyok sem zsidó (régi nevén: izraelita), sem muszlim, sem keresztény, sem buddhista. De nagyon kíváncsi volnék rá, hogy a kedves posztíró vajon akkor is ilyen nagyvonalú és elnéző volna-e ha - ne adja isten - a zsidó ünnepek maradtak volna ki...

csi szi 2011.01.23. 17:57:19

Bayer riportja a Rádiós fekete péntek - 1994. március 5. -eseményeiről, amikor több mint száz rádióssal közölték, hogy felmondanak nekik.

Magyar Rádió, péntek délután, 14 óra előtt néhány perccel. A Márványteremben megjelent elbocsátottak és a még el nem bocsátott szimpatizánsok elhatározzák, hogy tiltakozó levelüket személyesen nyújtják át Csúcsnak.

A mintegy kétszáz ember elindul az alelnöki folyosó felé. Először Pásztor Magdolna sodródik mellém a tömegben.

- Ön a Napközben szerkesztője volt, ma kapta kézhez felmondólevelét. Mi oka lehet ennek, azon kívül, hogy ön Mester Ákos felesége?

- Talán más oka is van. Még az "átkosban" lettem főmunkatárs, s az elmúlt évben lettem vezető szerkesztő. Igen, Mester Ákos felesége vagyok, s ezt büszkén vállalom. Egyébként azt gondolom, hogy a szélsőjobboldal nyomul előre, s emberei megpróbálnak jobb pozíciót kiharcolni maguknak meg az MDF-nek. Nem akarok jósolgatni, de két hónapot még kibírunk.

Szénási Sándor, 168 Óra.

- Baráth József úgy fogalmazott a gyűlésen, hogy azok vannak nehezebb helyzetben, akik maradnak. Ön is így látja?

- Igen, szegények megpróbálnak mindenfélét kitalálni. Van, aki már felmondott, van, aki abban bízik, hogy majd külsősként foglalkoztathat bennünket - nem tudom. Szerintem alig fognak ide bejárni és menekülni fognak ebből a házból. Ebben a házban a hideg, a sötétség és a butaság uralkodik.

- Úgy tűnik, akadtak hullarablók, akiket oda lehet állítani a most kirúgott főszerkesztők helyére. Akik maradnak, hogyan tudnak majd dolgozni ezekkel?

- Nincs mit mondanom erre, hetek óta ez a legnagyobb dilemmánk. Azt hiszem, erre nem lehet kollektív döntést hozni, itt csak egyéni válaszok születhetnek. Akik viszont elvállalták a hóhérmunkát, azoknak nincs bocsánat. Ez pedig semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a választások utáni tisztességes Magyar Rádióban ezeknek az embereknek nincs helyük.

Felérünk az alelnöki folyosóra. Dr. Csúcs nincs a helyén, orvoshoz ment. Mindenki tehetetlenül álldogál az alelnök szobájában, amikor az egyik rendész közli, ha nem hagyják el azonnal a helyiséget, ki kell hívnia a rendőrséget. Ez volt az orvoshoz siető alelnök utolsó utasítása...

Vissza a Márványterembe. Valaki útközben még megjegyzi, hogy az esti Híradóban valószínűleg lesznek képek az alelnök összetört szobájáról. Nevetés. Tényleg nevetséges...?

Ekkor még csak Vajda Zsuzsa, a Mindennapi gazdaság című műsor szerkesztője az egyetlen, aki nem kapott felmondólevelet, ellenben felmondott magától.

- Ön azt mondta a gyűlésen, hogy a rádióban hétköznapi fasizmus zajlik. Mire gondolt?

- Itt embereket akarnak egymással összeugrasztani. P. Szabó József ma reggeli "produkciója" pedig maga volt a szadizmus. Ahogy össze-vissza beszélt, miközben mindenki csak arra várt, hogy közölje a névsort. S még annyi bátorság sem volt benne, hogy a tényeket egyenesen a képünkbe vágja. Azoknak a nevét olvasta fel, akik maradnak. Össze is tévesztett neveket, egy kirúgottnak utólag mondta meg, hogy "bocsánat, tévedtem, maga mégis...". Itt hónapok óta a félelem légkörében élünk. Egyszerűen kibírhatatlan.

- Ön felmondott. Ez morális vállalás?

- Igen. Önmagamban tisztáztam, hogy ebben a mocsokban nem dolgozom tovább. Mégis azt mondom, hogy nem állhatnak fel az emberek, nem állhat fel mindenki...

Fél három. Híre megy, hogy Tarnói Gizella is beadta felmondólevelét.

- Igaz a hír?

- Igen. Már hetekkel ezelőtt elhatároztam. És örülök, hogy akkor nem adtam be, mert akkor még valószínűleg beleírtam volna minden okot, s leírtam volna mindazt, ami a lelkemet nyomja. De itt senki nem érdemel semmilyen érzelmet. Azt gondolom, hogy egy ilyen tisztogatás után mindenkinek fel kell tennie a kérdést magának: belépett volna-e ehhez a céghez? Én nem léptem volna be azok után, amit itt műveltek.

- Ha mindenki elmegy, akkor viszont tényleg csak azok maradnak, akikkel mindent el lehet végeztetni.

- Egyszer, úgy háromnegyed évvel ezelőtt már meggyőztük magunkat ezzel az érvvel. Azt hiszem, igazán egyenes gerinccel akkor lehetett innen távozni, amikor Mihancsik Zsófiék elmentek. Azóta minket is lerágtak és kiköptek ezek. Méltányolom azokat és azoknak az érveit, akik maradnak, de én ezt már nem tudom vállalni.

- Én bízom abban, hogy legközelebb akkor készítek ezen a folyosón interjút, amikor önök már mind visszajöttek.

- Nem tudom, hogy bízhatom-e ebben. Félek, hogy ez nem így lesz...

- Ne sírjon, kérem. Viszontlátásra.

Bayer Zsolt

hiénaf1 2011.01.23. 18:00:09

@Bankizsidó: Persze, hogy mindent ti irányítotok, hiszen akié a pénz feletti hatalom, azé minden. Ugye a pénzkibocsátás joga már rég nem Mo-é, ill. a tagállamoké. Meg hát a pénz már rég nem rendelkezik valódi értékkel, csak egy adósszelvény X százalék fedezettel , úgy sumákolnak vele, ahogy akarnak, végeredményként adóssorba döntenek.

csi szi 2011.01.23. 18:08:04

@Stalinist: Ja, ilyeneket ír egy náci, mint Bayer 1994-ben :)

chipshop (törölt) 2011.01.23. 18:13:02

Mar ugy hianyzott ez a mondat:"zsido vagyok es ateista".Az osszes zsido exem igy mutatkozott be:"hello,David vagyok,zsido es ateista."Apukam szajan majdnem kiszaladt a "ooooo kezdodik"de mivel o tenyleg jolnevelt uriember,igy sose tette szova.Zsido es ateista egyutt nem megy.Kulon-kulon lehetseges,de mindegy nem is errol keszultem irni.Bayer Zsolt nem szereti a zsidokat(csakugy mint millioan masok a fold ezernyi pontjan)es ezt irasba is adja,amivel szemelyszerint csak annyi a bajom,hogy szamomra ez mar kimeriti az antiszemitizmust.Vannak dolgok amiket lehet irni mint velemenyt,vannak dolgok amikrol olykor csak csaladon belul beszelunk es persze lehet zsidokat utalni,de ezert kituntetest kapni..azt valahogy nem.Bayer jol es okosan ir egeszen addig,amig nem megy bele szemelyeskedesekbe,es nem onti el az elvakult utalat.Vannak olyan irasai,amivel neha egyet tudok erteni.Nem szeretem Kertesz Imret es nem,nem azert mert zsido,hanem mert ugy alitja be,mintha csak a zsidok szenvedtek volna a Holocaust alatt,es ennelfogva most szazadokon at veluk kell jot tenni,es Nemetorszag neveben is szegyellje magat az osszes europai orszag.Ot is kituntettek.Masreszt nem ertem,hogy bloggerkent miert hangsulyozod ki azt,h zsido vagy-ez abszolut maganugy.

velorex-vezető 2011.01.23. 18:21:54

Több Kárpótlást!

Johann Wolfgang Goethe

robinzone 2011.01.23. 18:24:49

(ha jól értem korábbi írásainak némelyikét) - hogy te milyen egy sunyi kis fúben lapító sz.rkupac vagy! jól arconköpöd a zárójel előtt, majd az esetleges (és jogos) helyreigazítás ellen ilyen átlátszó módon próbálsz vinnyogni... ("én odaírtam, hogy esetleg fingom sincs róla, mit akart írni Zsoca!") persze nem fog veled foglalkozni senki, ne aggódj! hacsak el nem visz a Szalai Annamária.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.23. 18:26:06

@chipshop:
Gálvölgyi után szabadon:
Én szeretem a focit/zsidókat.
(megfelelő rész törlendő)

@Anti Anyag: Az idolom sajnos még nem alakított kormányt,sőt ellenzékben ül.Még ha a kormány átvette néhány ötletét is.

nem nemsiker_s 2011.01.23. 18:34:02

Mi lett volna ha véletlen hibából a zsidó ünnepek maradtak volna ki ? Huhh rossz belegondolni.

Kieseritzky 2011.01.23. 18:34:06

Korunk magyarországi antiszemitizmusa abból fakad, hogy a nemzeti érzéseinket és hagyományainkat folyamatosan támadó, a történelmünket pofátlanul meghamisító, a kommunisták/szocialisták és a liberálisok garázdálkodását kiszolgáló és támogató értelmiség túlnyomó többsége zsidó. Ennyi.

turbo111 2011.01.23. 18:37:47

Nem unjátok még a nácizást?

Lumieres 2011.01.23. 18:38:19

Aranyba kellene önteni Bayer Jobbkezét... Forró aranyba!!

Ma Baker 2011.01.23. 18:41:14

Ez egy cikk? Nekem ugyanolyan "röfögésnek" tűnik, mint Bayer cikkei.
Szánalom a színvonal mindkét oldalon.

bőrmók 2011.01.23. 18:46:12

@Kieseritzky: Korunk magyarországi parasztfóbiája meg abból fakad, hogy Orbán Viktor, Bayer Zsolt, és a többi országromboló mind tudatlan paraszt. Ennyi.

mement 2011.01.23. 18:48:36

@Kieseritzky: Vagy csak annak mondjatok/mondjak masok, mert erre szeles mosolyal egyszerre lehet bologatni.

Kieseritzky 2011.01.23. 18:48:50

@Takony_fősámán:
Most meg akartál sérteni? A "paraszt" számomra egyáltalán nem sértő. A magyar paraszt cipeli a hátán ezt az országot már 1000 éve.

mement 2011.01.23. 18:50:16

Egyebkent a teljes jogrednunk, a kereszteny erkolcsisegen alapul, nem csak a mienk, hanem majd minden europai nemzete.

Nekem nem hianyzik ennel tobb, a pozitiv ertekek atmendtodtek, a tobbire nincs szuksegunk.

sorica123 (törölt) 2011.01.23. 18:50:56

@Éhesló: 'Miért nem fontos foglalkozni a világszerte folytatott keresztényüldözéssel' - téged még nem kergettek meg, úgyhogy nem elég hatékonyak. Akkor nem trilláznál itt azt hiszem mint 'üldözött keresztény'. @Kieseritzky: hát nem tudom, nekem volt jobbos töritanárom is, meg ne kérdezd, honnan tudom, hogy jobbos. Kurvára eluntam, hogy a tanári kar is feszt azon öli egymást, hogy melyik melyik vándorcirkuszra szavazott. Azt nemkülönben, hogy tantó bácsi a maga kis árrrhhhhaikusan megfogalmazott szép gondolattyait ahova tudta, beszúrta. Jegyzemmeg, ne valami vad náczit képzeljetek, normális, mérsékelt-konzervatív-keresztény úriember volt, csak épp kicsit egy rugóra járt az agya.

Szűcslaci 2011.01.23. 18:52:16

Képzeld, ha én Izraelben laknék, kívülről ismerném az összes zsidó ünnep dátumát és jelentését - Pészachtól a Hanukáig - pedig csak egy goj vagyok. Jó, hogy nem azzal kérkedsz, hogy beszélsz magyarul.

velorex-vezető 2011.01.23. 19:07:08

Édes Gyermekeim!

Csendben, kulturáltan utáljuk egymást
(Korniss Mityu meg még sokkal jobban gyűlöl minket) vagy lesz polgárháború is?
Vajon a cigányság majd melyik oldalra áll?
Arra amelyik ostorozza elviselhetetlen tulajdonságait vagy arra, amelyik kenetteljesen ajnározza a felszínen, a valóságban pedig mélyen megveti (lásd Fiala kontra Bódy házaspár az afrikai szafari vetélkedőn)?
Lehet, hogy a magyaroknak fel kellene kerekedniük és új hazát keresni? Mondjuk Madagaszkárt, amit Hitler kinézett a kiválasztott népnek? Benyovszky-nak köszönhetően talán szívesen látnának minket. De mi lesz az itt maradottakkal a gazdaállat nélkül?

NemAnonim 2011.01.23. 19:10:57

Okos vagy, ülj előre. Tényleg. Ráadásul, még az is lehet, hogy a téliszalámit is szereted. Csak azt ne akarja senki elhitetni velem, hogy véletlenül maradtak ki.
ENNYI.

mement 2011.01.23. 19:11:19

@velorex-vezető: jah aki nem hoborog meg vistiozik hogy ciganyok igy meg ugy, az nyilvan azert nem teszi mert ajnarozza oket...

Vilagos.

velorex-vezető 2011.01.23. 19:14:41

@mement: Arra céloztam, hogy egyesek fennhangon visítoznak egy egyszerű kriminológiai szakkifejezésen, mintha nem létezne a tény, amit jelöl.

Amidazophen 2011.01.23. 19:25:17

Véleményem szerint nem ezeket a dolgokat kell BZs agyába vésetni.

Hanem egy jó nagy baseball-ütőt - de azt azután igazán alaposan!

velorex-vezető 2011.01.23. 19:30:00

@Amidazophen: És Te kis 10 dioptriás, csapott vállú, x-lábú bölcsész létedre, hogyan kiviteleznéd az akciót?
Megnézted a "Becstelen brigantik"-at és most rettentő erősnek és bátornak érzed Magad?

bőrmók 2011.01.23. 19:30:04

@Lumieres: Paraszt=tahó, bunkó, műveletlen. És nem téged akartalak megsérteni, elvégre neked csak egy internetes blogon téma hogy ki a zsidó.
Vagy tévedek, és csicska újságíró vagy?

Amidazophen 2011.01.23. 19:36:13

@velorex-vezető: Nos, csak halkan jegyzem meg: ha a sors kiszámithatatlansága miatt netán találkoznánk személyesen, végtelenül meglepődnél. És ilyen hangot velem szemben megengedni magadnak eszedbe sem jutna.

Sőt!

A Becstelen brigantikat pedig nem láttam. Azaz hogy nem azt, amire gondolni méltóztatol...

velorex-vezető 2011.01.23. 19:41:56

@Amidazophen: Most rettenetesen összeféltem magam. ha olyan okos vagy amilyen erős, akkor biztos meg tudsz találni az IP címem alapján. Máris menekülök Gideon Kardja elől.

Kandabula 2011.01.23. 19:48:18

@sztd: nem jól kezded. A Blaha Lujza téri aluljáróban vettem egy újságot, mire egy szimpatikus úr megfogta a vállam és közölte: - Te vagy kommunista vagy, vagy zsidó! - Most már mindkettő! válaszoltam. Most még elengedett.

Antifaszok Réme 2011.01.23. 19:56:35

Hurrá, megint lehet zsidózni ! Erec Izrael, vagyis Izrael Erekcióm van.... Mindjárt elélvezek ettől a blogtól...
Írjatok még, még, gyorsabban, többet, nagyobbat, ...aaa...AAAA....!!!!!

Balangó 2011.01.23. 19:57:54

@Bankizsidó:

Nagyon szellemes.

Magamba szálltam és tudomással vettem, hogy a befolyásotok nulla. Egyszerűen nem létezik.
Érdekérvényesítő képességetek mélyen a romáké alatt van, képtelen vagytok reprezentánsokat küldeni a pénzvilágba, a politikába, a médiába. Nem létező titkosszolgálatotok nem jut hozzá semmilyen információhoz sem a Microsoft programokon, sem a Google-n, sem a Facebook-on keresztül. Egy zsidó értelmiségi soha semmilyen megszólalási lehetőséghez nem juthat a nagy világlapokban, a riporterek nem keresik meg őket, illetve nem őket keresik meg. Nemzetközi pénzügyi szervezetek, a FED, az egyéb államok nemzeti bankjai élén soha nem lehet zsidó elnök, de ha lehetne, akkor sem tarthatnának fent egymással a hivataloson kívül egyéb kapcsolatot.
Fel sem merülhet, hogy bármely törvényhozást befolyásoljatok, nincsenek lobbicsoportjaitok, képtelenek vagytok a saját történelem-interpretációtokat büntetőjoggal megvédetni a világ több országában, az USA Külügyminisztériuma nem működtet antiszemitizmus figyelő intézetet, szegény kis államotokat senki nem támogatja és nem védi meg, a nyugati világ politikusainak nem kell évente többször hitet tenniük amellett, hogy aki veletek szemben áll, az nem része a civilizációnak. Teljesen elképzelhetetlen, hogy a nyugati filmgyártásra bármilyen befolyása legyen a zsidóknak, így természetesen az abban megjelenő karakterek negatív vagy pozitív jellege is teljesen független a származástól. A nagy könyvkiadók, zeneműkiadók környékére sem engednek zsidó embert, pont úgy, ahogy a könyv-, a film- és a zenekritika környékére sem, éppen ezért sem az irodalmi, sem a filmművészeti, sem a zeneművészeti díjazottak között sem lelni nagyítóval sem egyetlen zsidót sem.

De ez mind antiszemita és náci maszlag, amit az én freudi és náci tudatalattim dobott a felszínre.
Kár, mert nem erről volt szó.
Hanem a naptárról.
Még arról sem volt szó, hogy az európai alkotmányba esetében miért nem kerülhetett bele még a preambulumba sem a "keresztény" szó. Ezt nyilvánvalóan az európai mohamedánok fúrták meg.

Egyébként majd velük ironizálj 30 év múlva. Szeretni fogják.

Balangó 2011.01.23. 20:00:31

@Kandabula:
Meglepő, hogy elengedett. Pedig ő volt az, aki 90-ben Hanáknét megkorbácsolta.

Van még ilyen történeted? Sok? Oszd meg velünk, nap ne múljon el nélkülük.

samer 2011.01.23. 20:00:54

Kommunista, ateista és zsidó. A zsidó, a vallását megélő jó ember, de a kommunista, ateista+ zsidó, nos ebből már kaptunk ízelítőt: Rákosi, Péter Gábor, Trockij, Marx, Engels...

velorex-vezető 2011.01.23. 20:03:13

@Balangó: Hanáknét egy négyméteres náczi mellbe szúrta az emeleti ablakukban.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.23. 20:05:53

@puffatag: Az idolom sajnos még nem alakított kormányt,sőt ellenzékben ül.Még ha a kormány átvette néhány ötletét is. :)

@velorex-vezető: "De mi lesz az itt maradottakkal a gazdaállat nélkül?"
Elképzelem a bankároknak dolgozó túlpigmentált könyvelőket amint a zsidó paraszt által hízlalt disznót(!) falják az étkezdében.
Szürreális! :)))))

bőrmók 2011.01.23. 20:11:13

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Ha zsidókról van szó, a cigányokkal szolidarítasz? Máshol meg gondolom cigányozol :)

samer 2011.01.23. 20:12:44

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: sokan ülnek ellenzékben, bár néhánynak a börtönben lenne a helye.
Az LMP, pedig az SzDSz újra ativálása, idegen tőkén

bőrmók 2011.01.23. 20:12:57

@Balangó: zsidó = fideszes? És miért használsz rejtjelezést, már működik a cenzúra?:)

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.23. 20:16:15

miért kérkedik a kedves posztíró azzal, hogy zsidó? amúgy miért ez nálatok állandóan, mindig, mindenhol a központi kérdés?

bőrmók 2011.01.23. 20:16:53

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: aha, gondoltam :)

mement 2011.01.23. 20:17:30

@samer: Erre Bizonyitek? Vagy csak szajkozod a keszen kapott mondatokat?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.23. 20:18:47

orbán viktor:

Mi vagyunk az első generáció, mely szabadságban született, nem akarunk az utolsó lenni.
Ön kártékony a hazára de egész Európára is!

Húzzon a jó büdös fenébe!

potyus 2011.01.23. 20:20:04

@sztd:" Az a véleményem, hogy kb. senki sem tudja, hogy ez mikor van. A Hanukkát viszont mindenki tudja, mert egyes zsidók ezt állandóan hirdetik, és lehet, hogy azért, hogy belerondítsanak a Karácsonyba. Ha a zsidó kultúrát akarnák ismertetni, akkor [azt hiszem] október 6-ról is tudnánk."
Mekkora marhaságot írtál?
1., Kik azok az egyes zsidók akik Hanuka ünnepét állandóan hirdetik? hogy belerondítsanak a Karácsonyba?
2., Hanuka, a fény ünnepe! és nagy ritkán esik Karácsony napjára. Valóban általában december valamelyik napjára esik és mindig 8 napos ünnep. Te azt állítod, hogy ezek a zsidók azért csináltak 8 napos ünnepet, mert bele akartak rondítani a Karácsonyba? Ha ez a gondolatfuttatásom igaz, akkor te egy orbitális barom vagy, és nem is taglalnám tovább ezt a témát.

ROBERTO 2011.01.23. 20:31:15

Nem tudom, hogy a nagyonkereszténymélyhitűszentfaszságraveremanyálamat hozzászólóknak eszébe jut-é az az apró tény, hogy a Magyarok azaz Mi alig 1100 éve ugrottunk bele (kényszer hatására) ebbe a keresztény faszságosdiba, csakhogy ne irtsanak minket ki azok a most "nagyrabecsült" többi keresztény európai nemzetek.

Kit érdekel, hogy egyik másik szekta kimarad egy szektásosos naptárból, amikor az Ősi Magyar Ünnepek meg sincsenek említve.... :-)

sztd 2011.01.23. 20:37:15

@Kandabula: Biztosan igazad van, de nem igazán értem mire gondolsz.

@potyus: Nem azért csinálják, hogy belerondítsanak, hanem azért hirdetik. Ha nem azért hirdetnék, hanem azért, hogy ismert legyen, akkor szerintem az engesztelés ünnepét is hirdetnék, nem csak a fény ünnepét.
(Az ünnep elvileg több száz évvel megelőzi a karácsonyt, szóval kétlem, hogy a kitűzésnek köze van a kereszténységhez. Gyakorlatilag elképzelhető, mint, ahogy a Karácsonyt is így tűzték ki azért, hogy a rómaiaknak a téli napforduló ünnepét elvegyék. Én azonban nem erről írtam.)

Ettől még persze lehetek orbitális barom. :)

takingsider 2011.01.23. 20:43:57

@Éhesló: Na látod barátom, ezért mondta szegény megboldogult Vonnegut, hogy a keresztény szó a politikában elég gyanút ad arra, hogy ott rasszizmust és antiszemitizmust sejtsünk. Egy valóban keresztény ember így nem beszél, sokkal inkább ószövetségi duma ez.

Más:
ha egy túlnyomórészt keresztény közegben (EU) kiadott naptárban megjegyzésként (értsd: figyelmeztetés), lábjegyzetben szerepelnek más vallások jeles napjai, az éppen azt kommunikálja, hogy a keresztény ünnepeket tudjuk mikor vannak, arra nem a lábjegyzet részt, hanem legfeljebb a szokásos megjelölést kell alkalmazni, ez maradhatott el.
Mindenesetre a valóban meglehetősen gyenge posztot azért Zsóti mindenképpen alulmúlja, ha egy naptárhibába mkiatt a kersztény Európa hajnaláról értekezik.

Antifaszok Réme 2011.01.23. 20:49:45

Ez az fiúk... Csak lihegek ettől a sok jó írástól...

Valszeg izé... judeofília lehet a neve ennek. (Másnak nincs ilyen szexuális perverziója ?)

mement 2011.01.23. 20:53:14

@potyus: "Nem azért csinálják, hogy belerondítsanak, hanem azért hirdetik."

Szerintem meg magasrol tesznek az unnepeinkre, es csak te (ti) rugozol rajta.

Róma 2011.01.23. 20:57:43

Daniel Cohn-Bayer :)

Éhesló 2011.01.23. 21:00:44

@takingsider: nem vagyok a barátod. Viccből sem. Megválogatom őket és viszont.

Az okításnak szánt maszlagodat pedig azoknak tartsd fent, akiknek ma a hihetetlenül liberális és demokratikus ejrópában nem érdekesek a keresztény ünnepek legalább annyira, mint a felsorolt vallásoké.
Vannak páran itt és a kies Brüsszelben is, velük kellemesen elvagytok: ők a te haverjaid, nem én.

gaffel 2011.01.24. 22:45:29

@Kabar:

ne haragudj, de az nem a keresztény hagyományok ápolása, hogy akkor van iskola szünet és a piros betű beleégett a diákok retinájába. a csokinyuszi meg...na mindegy.
nincs itt semmiféle hagyomány ápolás. fogyasztói idiotizmus annál inkább.

Kabar 2011.01.25. 13:44:18

Én nem is erre gondoltam. Miért kéne az államnak a keresztény hagyományokat ápolni? Mindenki ápolja otthon, meg a templomban, aki akarja. De elfelejtve nincsenek, részben ezek szerint szerveződik az év, a figyelem ezekre irányul önkéntelenül is, az intézményrendszer ezek mögött van ott leginkább.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 15:37:24

@Kabar: Bezzeg ha a holokausztról kéne kussolni csak egy hétig,micsoda óbégatás meg jajveszékelés törne ki.
Ez a szégyen,kisöcsi.

Kabar 2011.01.25. 18:18:05

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Te, nézd már végig a blogot, mikor beszéltem a Holokausztról. Talán egyszer az emléknap környékén tavaly.
Másrészt, szerinted mi köze a Holokausztnak és annak, hogy a keresztény ünnepek benne vannak-e egy naptárban vagy sem?

Éhesló 2011.01.25. 20:50:16

@Kabar: nem sok, azon kívül, hogy minden hétre jut egy-egy kötelező program róla.
Van, hogy több is.
Messze több mint mohamedán, taoista és buddhista ünnep együtt.
Bár ebbe a mocsokba nem tették be ezek mellé őket, mert kicsit gáz lett volna mégis csak így egyben látni őket.
Ebben a relációban legalább egyformán kezelték a holokausztot a kereszténységgel.

Kabar 2011.01.25. 21:08:49

@Éhesló:
A Holokausztról való megemlékezés nem vallási ünnep, hanem Európa legnagyobb és legszisztematikusabb népirtására való emlékezés. És nem csak ennyi, hanem ennél is több. Európa - a keresztény Európa is szembeköpte saját magát és a saját eszményeit, erről pedig érdemes gondolkodni.

Ebben nem a felelősségkeresés a lényeg, hanem az, hogy akármennyire is azt hitték, az európai - keresztény értékeken is alapuló - civilizáció egyre békésebb lesz és egyenlőséget, demokráciát és szeretetet hoz, az ezirányú fejlődésre a háborúk és különösen a Holokauszt rácáfolt.

Az erre való emlékezésnek maximum annyi köze van a keresztény ünnepekhez, hogy állítólag a kereszténység egyik fő erénye a szeretet. Azaz el lehetne gondolkodni, hogy a keresztény Európa hogyan volt képes erre, mik az okai és hogyan lehet elejét venni annak, hogy hasonló történjen. Bárkivel.

Ez pedig téged nem akadályoz abban, hogy minden héten templomba járj, megüld az ünnepeket stb. Nem értem a frusztrációtokat.

Éhesló 2011.01.25. 21:19:51

@Kabar: a témáról te írtál, erre reagáltam.
Amit leírsz az vagy nem az aminek leírod,vagy nem úgy történt. De ezt (is) betudom a történelemoktatás hiányosságainak, amiből a sztálini csodák érdekes módon nálad is kimaradtak. Olvass utána, akkor nem írsz ilyesmiket.
Nem mellesleg ejrópa szégyene nem csak a náci mocsokkal való általános kollaboráció (igen az angolok, franciák, oroszok is) volt, hanem az is, hogy eme mocsok ellen ránk szabadított egy másikat, ami nem kevésbé volt sem halálos, sem mocskos de sokkal hosszabb ideig pusztította mindnyájunkat és máig is hat.
De ez nektek nyilván nem számít, mert a történelem számotokra 1945 május 9.-én véget ért.
Ha bármiféle frusztráció van is bennem akkor ez, az ezt követő bánásmód és ennek a kommunikációja okozza azt.

Még egy (igen alapos) tévedésed van: a kereszténység nem valamiféle bármit eltűrő birkaság és nem is teljes önfeladás. Bár sokan ennek szeretnék láttatni mostanság, mert ezt gondolják PC-nek.

Kabar 2011.01.25. 21:37:39

@Éhesló: mi az ami nem úgy volt?

Amúgy én nem írtam a Holokausztról. Ti emlegettétek. Én annyit írtam, h korábbi cikkének megfelelően Bayer szerint ki kellett volna nyírni az őseimet. Orgoványnál, ami a Holokausztnál korábban volt.

1. A Sztálini remekműhöz nem asszisztált majdnem egész Európa. Nem csak arról van szó, hogy nem csináltak semmit, hanem sok helyen a helyi közigazgatás hajtotta végre a dolgot.
2. Nem volt szisztematikus, azaz nem szedtek össze egy bizonyos szempont szerint kiválasztott embereket és tették vagonokba, írták őket össze, és hajtották a vágóhídra. Nem volt futószalagon történő kivégzés. Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt tömeges gyilkosság.

A sztálini terror célja éppen a megfélemlítés volt, nem a mindenáron való megsemmisítés.

3. Ezzel azt sem mondom, hogy aki a Gulágon, Recsken stb. veszítette el valakijét annak a gyásza más, mint azé aki Borban. ÉS azt sem, hogy egyik gyilkosság jobb, mint a másik.

Éhesló 2011.01.25. 21:56:04

1. Nem igaz. Vagy nem tudod, vagy hazudsz.
2. Nem igaz. Vagy nem tudod, vagy hazudsz.
3. Az egyik rezsim rettenetének a másik fölé helyezése, túlhangsúlyozása, relativizálása és általában bármilyen különbégtétel az áldozatok között pontosan erről szól, még akkor is, ha az ebben a pontban foglalt állításaiddal egyetértek. A mai magyar és ejrópaji valósgág ettől legalább annyira különbözik, mint ahogyan lehet kommunista frakció az ep.-ben és ettől senki nem fut a falnak. Te sem.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 22:09:25

@Kabar: Ez akkor lenne igaz,ha a recski vagy Don-kanyari áldozatokról is legalább olyan gyakorisággal megemlékeznénk,mint a zsidó áldozatokról,az anyagi kártérítésről már nem is beszélve.Hozzáteszem,az áldozatokért felvett juttatás a szememben felér a hullarablással.Tőled,mint kompetens személytől kérdezem,hogy néz ki egy ilyen űrlap és fő/$ az elszámolási alap?
Bizonyára rosszabb volt munkatáborban dolgozni,mint az orosz fronton aknák és golyózápor közepette éhezni és fázni rossz ruhákban.

Kabar 2011.01.25. 23:13:23

@Éhesló: Az hogy nem tudom, vagy hazudok nem érv. mi az amiben hazudok, vagy valótlant állítok? Cáfold adatokkal, érvekkel.

A 3. pontban meg velem vitatkozz és ne pedig elképzelt vagy másoknak tulajdonított állításokkal.

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
Bizonyára nem volt egyik sem kellemes. Te azt gondolod, hogy a koncentrációs tábor kellemesebb volt? Szerinted ott volt fűtés? szerinted ott kaptak jó ruhát? elég ételt? nem lőhették le őket bármikor?

Soha nem töltöttem ki ilyet. De megint kérdem: miért zavar téged a jóvátétel? az egyéb kárpótlás miért nem zavar?

Éhesló 2011.01.26. 21:54:27

@Kabar: keress rá pár fogalomra: népírtás, GULAG stb.
Esetleg olvasd el az ukránok lengyelek, beloruszok, tatárok írtásának történetét.
Egyébként pedig a közoktatás hiányosságait nem tudom kommentekben, gyorstalpalón bepótolni és nem is akarom.
süti beállítások módosítása