Kabar 2010.03.14. 17:38

Tüntetések2

Az előző bejegyzésben helytelenül írtam: a blokád a palesztinok elől zárja le Kelet Jeruzsálemet. Tegnap a Haaretz szerint 5000-en tüntettek Kelet Jeruzsálemben (nem csak palesztinok, a lap baloldali aktivistáknak nevezi őket), és a blokádot meghosszabbították kedd éjfélig. Az  Al-Aksza Mecsetbe csak 50 feletti, és izraeli állampolgársággal rendelkező férfiakat engednek be. 

Kedden avatnak fel egy régi, restaurált zsinagógát az Óvárosban, ezt a PA egyik vezetője a Jerusalem Post szerint provokációnak minősítette és arra buzdítja az arab lakosságot, hogy menjenek a Mecsetbe. 

Az egészből csak annyit érzékelünk, hogy a környezetünkben szemmel láthatóan megnőtt a katonák száma - az őrünk is egy gépfegyveres katona ma - de semmi nem történt ma az egész városban, a katonűák is csak üldögélnek, viccelődnek. Meg úgy hallom, mintha többet szólna a müezzin, de könnyen tévedhetek és ha igaz is, nem feltétlenül emiatt lehet.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr521839295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása