A Tartalomfelügyeleti Főosztály legújabb irodalmi remekében a következőt írja:

"A műsorszegmens hűen reprzentálja a hírműsorok elbulvárosodását, azt az elmúlt években lejátszódott folyamatot, amelynek során a kereskedelmi és közszolgálati hírműsorok tudatosan eltávolodtak a politikai élet történéseinek dokumentálásától, a társadalmat érintő kérdések és problémák megtárgyalásától"

Na, végre valami, amiben egyetértünk. Csak szerintem nem kellettek évek az eltávolodáshoz, elég volt néhány hónap. A legutóbb például akkor távolodott el a kedves Híradó és MTI, amikor nem adott hírt arról, hogy egyetemisták tüntetnek az Alkotmánybíróság jogköre csorbítása ellen. Vagy amikor a köztévé híradója alig-alig közöl valamit a médiatörvény elfogadásáról és az a körüli vitákról.  

Erről ennyit. De hogyan kerül egy ilyen szöveg hatósági levélbe? Mi a köze a bulvárosodásnak a jogszabályokhoz? Jó úton haladunk az ízlésrendőrség felé.

Írtam egy verset is, mert nem voltam képes moderálni magam. Ebből is látszik, hogy szükség van a tartalomfelügyeleti főosztály áldásos munkájára.  (Csak erős idegzetűeknek és 14 felett):  

 

Vér, Vér bazdmeg!

Repedő epe, kiforduló belek,

A tévéséfet bírságolják,

Mert egy csirkét kibelezett.

  

Utóirat az NMHH-nak, a versem művészi értékéről és politikai tartalmáról, ha az nem lenne világos: 

Búcsú 

Nem: látjátok, nem hiába firkálok,
mert ha ezt a verset ki nem gondolom,
fölöttem folyna már régen az árok,
s csalán nőtt volna már a gyomromon.
Ezért, ha a zsaruk a nyakadra hágnak,
az urak előtt ne fogd be a pofádat.

(Francois Villon, Faludy György átköltése)

Olvasd el még: Ballada a Parlamenthez, ugyanott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr342558831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása