Jó hírünk van, ismét lehet piros cipőt viselni, nem csak feketét a páros napokon! Miért, eddig nem lehetett? Lehetett, de a kormány betiltotta, most pedig ismét engedélyezte, hogy örüljenek a zemberek, a zabadságnak. A valóságban persze az Országgyűlés két hete még csak azt támogatta, hogy a pártok a kereskedelmi médiában és az internetes hírportálokon se reklámozhassanak 2014-ben, de a hírportálokat most mégis mentesítik e tilalom alól.

szo.jpgOrwell 1984, Orbán 1989, Irán és Magyarország 2012 megvan?

„A magyar politikai vezetésnek nem érdeme, hogy a demokráciát és szabad választásokat követelőkkel szemben - bár fegyvereik súlyánál fogva megtehetné - nem lép fel a Pol Potéhoz, Jaruzelskiéhez, Li Pengéhez vagy Rákosiékhoz hasonló módszerekkel.

Polgártársak!Ma, harminchárom évvel a magyar forradalom és harmincegy évvel az utolsó felelős magyar miniszterelnök kivégzése után esélyünk van arra, hogy békés úton érjük el mindazt, amit az ´56-os forradalmárok véres harcokban, ha csak néhány napra is, de megszereztek a nemzet számára. Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a kommunista diktatúrának, ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak. Ha nem tévesztjük szem elől ´56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről. Ha van bennünk elég mersz, hogy mindezt akarjuk, akkor, de csak akkor, beteljesíthetjük forradalmunk akaratát. Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni.” (Orbán Viktor beszéde Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén 1989 - részlet)

Semmit sem tanultak:  Egyiptom, 2011, Facebook. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr974926510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabar 2012.11.27. 11:58:02

Tudod, ő nem a diktatúra, hanem a diktatúrát csinálók ellen harcolt.

metakrit 2012.11.27. 12:04:39

Mint utólag kiderült, tényleg így van, bár az is lehet, ő sem tudta, csak élt az alkalommal. Hiába, Orbánnál a demokrata fellángolásokat autokrata hétköznapok kísérik, amibe a korábbi diktatúra működtetői is szerepet kapnak, természetesen az ő oldalán.

NIPREDIL 2012.11.27. 19:47:28

@metakrit: Demokrata fellángolásokat nem láttam tőle, csak eszelős hatalom- és harácsolási vágyat. Már az első kormányzásuk alatt is így volt, csak 2/3 nélkül.
süti beállítások módosítása