Tegnap két dolog történt a Parlamentben:

  1. Elfogadták a választási eljárásról szóló törvényt. 
  2. Gyöngyösi Márton zsidózott egy nagyot, amire  a kormány udvariasan reagált. Ebből jó nagy botrány lett. 

Vajon miért éppen ezen a napon jutott eszébe az izraeli-palesztin konfliktusról interpellálni Gyöngyösi Mártonnak? Napokkal a tűzszünet megkötése után? És miért éppen a választási eljárási törvény elfogadásának napján? 

És miért nem reagált keményebben a kormány? Ne feledjük, Baráth Zsolt tiszaeszlári vérvádról szóló beszédére a kormány közleményben reagált: "Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartják" az elhangzott kijelentést, az ugyanis "ellenkezik mindennel, amit a magyar Országgyűlés és a kormány alapvető értéknek tekint" (ld. a HVG cikkében).

Este Schmuck Andor feltűnt az ATV-ben és könnyes szemekkel mondta Kálmán Olgának: "Én megértem, hogy ez a döntés most nagyon fontos, hogy a választási regisztrációról nagyon sokat fogunk még beszélni, de ami ma a Parlamentben történt, számomra felfoghatatlan […] lényegtelen egyébként, hogy most a választási regisztrációval mi lesz, mert erről fogunk beszélni eleget”

fewkj.jpg

Schmuck Andor és még sokan mások elvégzik azt a munkát amit vártak tőle: eltereli a figyelmet a választási eljárási törvényről. A tegnapi nap vezető hírévé a JOBBIK-os mondatai váltak. Tüntetés szerveződik az ügyben. Közben mellékessé, másodlagossá válik a választójog szűkítésének és az ellenzékiek számára szűkülő kampánylehetőségek irányába mutató szabályozás. 

Nem mellékesen arról is elfeledkezünk, hogy egyetlen ellenzéki párt sem volt képes már hetekkel, hónapokkal ezelőtt elkezdeni az előre látható jogszabály ellen tiltakozó tüntetés és sztrájk megszervezését. Amely  - ha már a választási regisztráció miatt úgyis összejön - , Gyöngyösi Márton szavaira is megfelelő súllyal reagálhatott reagálhatott volna.

Úgy tűnik tehát, az antiszemita figyelemelterelő hadművelet működik: Mi pedig jogos felháborodásunkban elfelejtjük: attól még nem lesz demokrata az ember, hogy nem nem antiszemita, azonban ha érti és műveli a demokráciát, nagy eséllyel áll ellen a rasszizmus és antiszemitizmusa bajokra  könnyebb magyarázatokat kínáló csábításának.

Így én zsidóként azt mondom: elsősorban ne az antiszemitizmus ellen, és ne egy félművelt JOBBIK-os szavai okán,  hanem a demokráciáért tüntessetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr224927634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbikra szavaztál, de nem vagy náci? 2012.11.27. 15:40:04

Akkor van egy jóhírem: baloldali vagy, nem szélsőjobb. Nem kell kétségbe esni, ennek semmi köze az MSZP-hez, Gyurcsányhoz, a balliberálisnak csúfolt ámokfutáshoz. Nem vagy ettől egy akolban a mélyliberális jogvédőkkel, Bajnai pénzes barátaival, nem ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.27. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül 2012.11.27. 09:24:08

Három idézet, amelyek ezúttal nem kioltják, hanem erősítik egymást.  Amennyiben mi lennék a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mi most nagyon azt szeretnénk, hogy a tegnapi döntésünk után ne rólunk szóljon minden kül- és belföldön egyaránt. Amen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metakrit 2012.11.27. 11:07:18

Sárga csillagos flashmob lesz a Kossuth téren délután

hvg.hu/itthon/20121127_Sarga_csillagos_flashmob
süti beállítások módosítása