Kabar 2010.03.13. 09:31

tüntetések

 Az utóbbi 2-3 hétben több tüntetés is volt Jeruzsálemben, most pedig az izraeli rendőrség lezárta Ciszjordániát. A tüntetéseknek két oka van. A korábbi hetekben egy törvény, ami a zsidó kulturális örökség meghatározásáról szól. A törvény nevesít néhány olyan kegyhelyet ami Ciszjordániában van (pl. Rachel Sírja). A másik ok további telepesek letelepedésének engedélyezése és 1600 új lakás felépítésének terve Kelet-Jeruzsálemben. 

Ha jól értem a lapokat, talán az első okozza inkább a Siratófal körüli bonyodalmakat, míg a Kelet-jeruzsálemi zsidók lakta területek közeli tüntetések az új házak miatt van. 

Az egyik ilyen terület (Sheikh Jarrah) nincs messze az egyetem Mt. Scopus-on lévő kampuszától, itt van a völgyben. De ide nem jut el semmi ebből, sőt tegnap este egy arab esküvő hangjai hallatszottak el hozzánk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tengelytores.blog.hu/api/trackback/id/tr491836089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása